Упатство за Office365

1. УПАТСТВО за користење на OFFICE365 алатките

 

2. За подесување на MS Outlook, повелете следниот линк

 

3. За подесување на мобилните телефони и други e-mail клиенти, користете ги IMAP податоците:

Доколку има опција Microsoft Exchange Server (или сличен назив) одберете ја таа опција, логирајте се со својот username/password и сите подесувања ќе се направат автоматски.

За други опции и мануелно подесување, искористете ги следниве податоци:

POP3:

o   Server name: outlook.office365.com

o   Port: 995

o   Encryption method: TLS

IMAP

o   Server name: outlook.office365.com

o   Port: 993

o   Encryption method: TLS

SMTP

o   Server name: smtp.office365.com

o   Port: 587

o   Encryption method: STARTTLS

 

Туториали

Outlook 365

Best of Office 365 Education

Microsoft Education Channel

50 Ways to Use Office 365 for Education

Office 365 Training Center

University of St. Thomas (организиран сајт како да се користат алатките од Office 365)

Penn State (организиран сајт како да се користат алатките од Office 365, активни се само PDF)

Teams for Education - Quick Guide

Teams for Education - Quick Guide (македонски јазик)

Упатство за користење на Microsoft Teams за одбрана на дипломски, магистерски и докторати.

 

 

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top