Шаревски Васко

Фотографија: 
Академски ранг: 
Редовeн професор
Основни податоци
Контакт: 

Машински факултет,Карпош II б.б., П. фах 464, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Телефон: 
+389 (0)2 3099 221
Телефакс: 
+389 (0)2 3099 298
E-mail: 
vasko.sharevski@mf.edu.mk
Биографија
Биографија: 

Образование

1976 – 1981  Дипломиран машински инженер Машински Факултет Скопје

1984 – 1988 Магистер на технички науки  Машински Факултет Скопје

1989 – 1993 Доктор на технички науки  Машински Факултет Скопје

Вработување

1982 – 2008  МЗТ – Институт за развој

2008 – 2011 Асистент на МФС

2011 – 2015 Доцент

2015 - 2020 Вонреден професор

2020 - Редовен професор

Научен интерес

Термотехника и термоенергетика

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top