Стојмановски Стојанчо

Фотографија: 
Академски ранг: 
Професори во пензија
Основни податоци
Контакт: 

Машински факултет,Карпош II б.б., П. фах 464, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Телефон: 
+389 (0)2 3099 255
Телефакс: 
+389 (0)2 3099 298
E-mail: 
stojancho.stojmanovski@mf.edu.mk
Биографија
Биографија: 

Образование:

1965-1970 Дипломиран машински инженер Електро-машински факултет-Скопје

1972-1975 Магистер по машински науки Машински факултет-Скопје

1980-1983   Доктор по технички науки Машински факултет-Скопје

 

Вработување:

1970-1977 Асистент, Машински факултет-Скопје

1977-1980 Предавач, Машински факултет-Скопје

1980-1983 Виш.предавач, Машински факултет-Скопје

1983-1988 Вонреден професор

1988    Редовен професор

 

Научен интерес:

 

Заварување, заварени конструкции Тенкоѕидни конструкции Носечки конструкции

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top