Симоновски Петар

Фотографија: 
Академски ранг: 
Редовeн професор
Основни податоци
Контакт: 

Машински факултет,Карпош II б.б., П. фах 464, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Телефон: 
+389 (0)2 3099 264
Телефакс: 
+389 (0)2 3099 298
E-mail: 
petar.simonovski@mf.edu.mk
Биографија
Биографија: 

Роден на 13.08.1961 во Скопје

 

Образование:

1976-1980 Средно техничко - машинско училиште,ММУЦ "Панче Арсовски", Скопје, Р.Македонија

1981-1987 Машински факултет во Скопје

1989-1995 магистратура, Машински факултет во Скопје

1998- започнат докторат

 

Вработување:

1987-1989 проектант , фабрика за автобуси ФАС "11 Октомври" Скопје

1989-1995 помлад асистент

1995- асистент

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top