Серафимов Марко

Фотографија: 
Академски ранг: 
Професори во пензија
Основни податоци
Контакт: 

Машински факултет,Карпош II б.б., П. фах 464, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Телефон: 
389 (0)2 3099 223
Телефакс: 
+389 (0)2 3099 298
E-mail: 
m.serafimov@ukim.edu.mk
Биографија
Биографија: 

Образование:
1964 – 1969 Електро-машински факултет-Скопје, оддел машински
1973 – 1983 магистратура, Машински факултет, Универзитет во Белград (СР Југославија)
1991 – 1994 докторат, Машински факултет-Скопје
 
Вработување:
1970 – 1984 асистент, Машински Факултет-Скопје
1984 – 1994 предавач, Машински Факултет-Скопје
1994 – 1998 вонреден профессор, Машински Факултет-Скопје
1998 – редовен профессор, Машински Факултет-Скопје
 
Научен интерес:
 
Топлински мерења;
Греење и климатизација;
Топлификациони системи;
Управување и регулација на топлински системи
 
Членување:
 
Секретар на Друштвото на термичари на Р. Македонија;
Член на ASHRAE;
Претседател на комисијата за стандардизација во областа за греење и климатизација;
Член на комисијата за стандардизација за топлинска заштита во градежништвото
 

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top