Програма за пракса на германското стопанство за земјите од Западен Балкан

Оваа програма овозможува платена пракса во една од водечките компании во Германија со цел студентите да ја зголемат можноста за вработување во нивната татковина. Програмата има обезбедено пракса за повеќе од 1000 студенти и неодамна дипломирани студенти во последните 20 години. Многу од нив работат назад во нивните земји каде што придонесуваат за понатамошен развој на регионот. По нивното враќање, поранешните стипендисти се вклучени во регионалната алумни мрежа која редовно им обезбедува дополнителна едукација.

За дополнителни информации ве молиме посетете ја веб-страницата: www.stipendienprogramm.org

Студенти - Тип на содржина: 
praksi

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top