Петровски Илија

Фотографија: 
Академски ранг: 
Професори во пензија
Основни податоци
Контакт: 

Машински факултет,Карпош II б.б., П. фах 464, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Телефон: 
+389 (0)2 3099 224
Телефакс: 
+389 (0)2 3099 298
E-mail: 
ilija@ereb1.mf.ukim.edu.mk
Биографија
Биографија: 

Роден на 25.03.1943 во Конско, Гевгелија

 

Образование:
1962-1967 Електро-машински факултет, Скопје
1972-1974 магистратура, Универзитет во Загреб, Р. Хрватска
1977-1980 докторат, Државен универзитет на Пенсилванија, САД

Вработување:
1986- редовен професор, Машински факултет, Скопје
1981-1986 вонреден професор, Машински факултет, Скопје
1980-1981 доцент, Машински факултет, Скопје
1977-1980 асистент истражувач, Државен универзитет на
Пенсилванија, САД
1976-1977 визитинг професор, Државен универзитет на
Пенсилванија, САД
1975-1976 доцент, Машински факултет, Скопје
1968-1975 асистент, Машински факултет, Скопје

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top