Дуковски Владимир

Фотографија: 
Академски ранг: 
Професори во пензија
Основни податоци
Контакт: 

Машински факултет,Карпош II б.б., П. фах 464, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Телефон: 
+389 (0)2 3099 255
Телефакс: 
+389 (0)2 3099 298
E-mail: 
vladimir.dukovski@mf.edu.mk
Биографија
Биографија: 

Роден сум на 29.11.1945 во Скопје.

Образование:
1964-1969 Факултет за механичка технологија, Лвовски политехнички институт, Украине (поранешна УССР)
1971-1973 магистратура, Универзитет во Загреб, Хрватска (поранешна Југославиjа)
1973-1975 докторат, Универзитет во Загреб, Хртватска (поранешна Југославиjа)

Вработување:
1984- Професор, Машински факултет, Скопје,
1990-1991 Визитинг професор, Факултет за машинство и производно системско инженерство, Универзитет во Брадфорд,
1978-1984 Вонреден професор, Машински факултет Скопје,
1973-1978 Доцент, Машински факултет Скопје,
1969-1973 Асистент, Машински факултет Скопје,

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top