Дудески Љубен

Фотографија: 
Академски ранг: 
Професори во пензија
Основни податоци
Контакт: 

Машински факултет,Карпош II б.б., П. фах 464, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Телефон: 
+389 (0)2 3099 276
Телефакс: 
+389 (0)2 3082 676
E-mail: 
ljuben.dudeski@mf.edu.mk
Биографија
Биографија: 

Роден сум на 31.07.1950 во Прилеп.

 

Образование:

1969-1974 Машински факултет - Скопје,

1976-1981 магистратура, Машински факултет - Скопје

1981-1984 докторат, Машински факултет - Скопје

 

Вработување:

1974-1985 Асистент, Машински факултет Скопје,

1985-1990 Доцент, Машински факултет Скопје,

1990-1994 Вонреден професор, Машински факултет Скопје,

1994- Професор, Машински факултет, Скопје,

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top