Давчев Тодор

Фотографија: 
Академски ранг: 
In Memoriam
Основни податоци
Контакт: 

Машински факултет,Карпош II б.б., П. фах 464, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Телефон: 
+389 (0)2 3099 262
Телефакс: 
+389 (0)2 3099 298
E-mail: 
davcev@mf.edu.mk
Биографија
Биографија: 

 
Образование:
1961 - 1966  дипломиран машински инженер, Машински факултет - Белград, Југославија
1973 - 1976  магистер на машински науки, Машински факултет - Крагујевац, Југославија
1980              доктор по техники науки - Машински факултет - Скопје
 
Вработување:
1967 - 1973  на инженерски места во Скопје; Железара - Скопје, Г.П.Гранит-механизација, Авто-сервис Механика, Авто мото сојуз на Македонија.
1973 - 1979  Асистент, Машински факултет, Скопје
1979 - 1983  Виш предавач , Машински фак. Скопје
1983 - 1988  Вонр. проф Машински факултет, Скопје
1988 -    Ред. проф Машински факултет, Скопје
 
Научен интерес:
Системи и елементи за еластично потпира на моторните возила, (амортизери; еластични елементи за возила). Депендабилност, надежност, ефективност, логистика, одржување, дијагностика на технички системи.
 

Наши проекти

Контактирајте не

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

Машински факултет - Скопје
Руѓер Бошковиќ бр.18
1000 Скопје, Република Северна Македонија
Тел: + 389 2 3099-200
Факс: + 389 2 3099-298
Е-пошта: contact@mf.edu.mk

Follow us

Follow us on:

Брзи линкови

Галерија

Galerija       

       

Back to Top